perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vappudonitseja

Tänään kasit (lainaamme blogia toiselle kasin valinnaisryhmälle) valmistivat donitseja! Kertasimme uppopaistamiseen liittyviä vaaroja.Uppopaistajan on muistettava olla rauhallinen, ettei tule vahinkoja. Vettä ei saa viedä lähellekään kuumaa öljyä. Valurautapadan viereen kannattaa varata kansi siltä varalta, että öljy syttyisi tuleen. Jos näin kävisi, kansi päälle nopeasti. Lisäksi tarvitaan patalaput siltä varalta, että pataa on siirrettävä. Uppopaistamiseen tarvitaan myös reikäkauha, lautanen ja talouspaperia, joka imee enimmät rasvat donitsin pinnasta. Donitsipajassa syntyi aivan upeita koristeluita. Kuorrutukseen tarvitaan tomusokeri-vesiseosta ja nonparelleja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti