keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kakkutikkareita!



Tänään kokeilimme kakkutikkareiden eli Cake Pops'ien valmistusta. Viime viikon "rippijuhlaa" varten oli leivottu varakakkupohjia, joten kakkutikkarit valmistettiin käyttämättä jääneestä 4 munan kaakaojauheella maustetusta sokerikakkupohjasta. Keksimme, että puisista syömäpuikoista tulee hyviä tikkaritikkuja ja lasisista vauvanruokapurkeista hyviä tikkarinkuivatustelineitä.

Tässä ohje kakkutikkareille:

4 munan sokerikakkupohja
150 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

Lisäksi tarvitaan
200 g taloussuklaata
nonparelleja
(marsipaanimassaa pienten koristeiden tekemiseen)
tikkuja (puiset syömäpuikot puolitettuna ovat riittävän tukevia)

1.  Jaa kakkupohja 2-3 osaan. Jauha kakkupohjapalat osa kerrallaan monitoimikoneessa; monitoimikoneen kulhon koosta riippuen 2-3 erässä. Meillä oli käytössä pienikokoinen monitoimikone, joten kakkumassa tehtiin kolmessa erässä siten, että yhteen palaan jauhettua kakkua lisättiin 50 g tuorejuustoa ja 1 dl tomusokeria.

2. Muotoile massasta pieniä palloja.

3. Sulata suklaa joko vesihauteessa (kattilassa kiehuvaa vettä, päälle kulho, jossa paloitellut suklaat) tai paloittele se lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa varovasti 10 s kerrallaan, ettei suklaa pala, ja sekoittele välillä.

4. Dippaa ensin tikku sulatetussa suklaassa. Aseta kakkumassapallo tikkuun ja anna jähmettyä hetki. Dippaa tikussa oleva kakkumassapallo sulatettuun suklaaseen ja pyöräytä se kulhossa, jossa on nonparelleja.

5. Asettele kakkutikkarit jähmettymään tukevaan sopivankorkuiseen astiaan, esim. lasipurkkiin. Huomaa, että purkin korkeuden on oltava tikun pituuteen nähden sopiva. Vie tikkarit pakastimeen tai jääkaappiin. Jos annat kakkutikkareita lahjaksi, paketoi ne sellofaaniin.






2 kommenttia:

  1. Kivoja karkkeja, tekisi mieli nuolaista! Näitä kokeilen ensitilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Kannattaa kokeilla, myös uudella ohjeella joka on tulossa myöhemmin. :--)

      Poista