Tänään teimme laskiaisen tunnelmissa hernesosekeittoa ja jälkiruoaksi laskiaspullia pikataikinasta. Pullien taikina on sama kuin pullakakun ohjeessa, mutta siihen lisättiin hieman jauhoja, jotta taikina on paksumpi ja pysyy paremmin muffinvuoissa. Taikina siis annosteltiin amerikanmuffinivuokiin, joita ei tarvitse voidella, eikä korppujauhottaa. Raesokerin jätimme tällä kertaa pois. Pullia tulee annoksesta 6-7 kappaletta. Kun pullat ovat jäähtyneet, leikataan niistä hattu pois ja täytetään vadelmahillolla ja kermavaahtonokareella. Päälle ripaus tomusokeria ja laskiaisen pikaherkku on valmis.
 |
Taiteellinen kuva taikinaisesta puuhaarukasta. :D |
 |
Tässä lisäämme kananmunia jauhoseokseen ohjeen mukaisesti. |
 |
Kun tämä vaihe on tehty, kuuluu taikina sekoittaa. |
 |
Hyvin sekoittuneena se näyttää tältä! Jos taikina on liian löysää, siihen voi lisätä vehnäjauhoja vähän kerrallaan. |
 |
Tässä laitamme taikinaa muffinivuokiin. |
 |
Kuva hernekeitosta keittovaiheessa! |
 |
Valmiit "muffinssit" pullataikinasta, vielä ilman täyttöä. |
 |
Laskiaspullan valmistusta. |
 |
Valmis laskiaispulla! |
 |
Valmiita laskiaispullia, joista ei pursua sisältö ulos! |
 |
Tässä taas valmiita laskiaspullia, joista pursuaa sisältö ulos! |
 |
Ja vielä kuva valmiista hernekeitosta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti